jeudi 7 février 2013

Pâté de Foie Gras

PATE DE FICAT

(pui, porc)

- 1kg ficat
- 1 ceapa mai mare sau 2 mici
- 3-4 oua
- 1 pachet unt sau cub rama
- mustar
- piper
- sare
Intr-o cratita care nu lipeste se pune ficatul imediat dupa ce se spala in apa rece (nu scurs) in foarte putin ulei.
Daca ficatul este de pui se pune si ceapa taiata solzisori, daca este de porc se pune taiat bucati si ceapa putin mai tarziu.
Se tine pe foc mic si se amesteca din cand in cand. Cand este ceapa patrunsa se mai adauga daca este cazul putina apa sa nu fie compozitia uscata ci sa fie ca si cum ar avea sos.
Cand fierbe se pun ouale intregi ca pentru ochiuri, pana se inaresc. Se pot fierbe separat in coaja de la inceput, dar din economie de timp ….
Se pun sarea si piperul (nu mult).
Se lasa putin sa se racoreasca.
Se amesteca la robot (sau prin masina de tocat) pana se incorporeaza untul si mustarul.
Se amesteca in castron totul bine si se gusta de sare piper mustar…. dupa gust.
Se tine la rece.





2 commentaires:

  1. Asta e pateul de casa pe care îl facea bunica...

    RépondreSupprimer
  2. Am reteta de la o colega, "fata tanara" insa neintrecuta in ale bucatariei.

    RépondreSupprimer